10 framtida webbtrender

Suveräna Read/WriteWeb har gjort en lista på tio framtida webbtrender. De flesta känner man igen på något vis men få tjänster har dessa trender i sig idag. Något vi måste ändra på! Här är listan utan R/WW:s kommentarer kring varje trend. Istället har jag lagt till ett länktips kring varje område och översatt vissa av dem till svenska.

 1. Semantisk webb
 2. Artificiell intelligens
 3. Virtuella världar
 4. Mobilt
 5. Attention Economy (detta område är extremt intressant)
 6. Webbtjänster istället för webbsidor
 7. Online video/tv via internet
 8. Rich Internet Apps
 9. Internationella webben
 10. Personaliserad webb
Annons

En reaktion till “10 framtida webbtrender

 1. Kul inlägg Anton, rätt mkt inspiration även om en del känns lite ”fluff”. En grej jag har klurat på en del är om det inte finns massa bra lösningar utanför webben som man kan importera.

  Ett sånt exempel som jag lekte lite med igår är kylskåpspoesi. Det är kreativt, samarbetskrävande och lite smålustigt sådär (kolla in högerspalten på min blogg :D).

  Det jag funderar på är om det finns flera sådana grejer, dvs företelser och interface man kan importera. Jag har klurat men inte kommit på något. Saker som bokhyllor (man minns ju rätt bra var, ungefär, man ställde en bok), stereo-anläggningar med rattar (dvs navigation i interface. Om gud hade velat att verkningsgrad i % skulle anges i en textruta hade han inte uppfunnit sådana där sköna tunga reglage med motstånd i som finns på ordentliga stereos). Facebooks inställningar av hur mycket man vill visa av sin profil tex är ju perfekt exempel. Finns ju säkert miljarder bra lösningar där ute, det gäller bara att kunna identifiera dem och sedan ha vett nog att implementera dem när man har användning av dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s