Populär kulturexport, PR för startups och lite annat

The Pirate Bay lanserar en bloggtjänst som inte censurerar. Smart idé, måste jag medge. Skönast är dock Techcrunch och den här formuleringen om nyheten: ”Sweden’s most popular cultural export The Pirate Bay has entered the blog hosting game with new free-speech focused blogging service Baywords”.

Jag föreläste på KTH/SSES i tisdags. Olle som bjudit in mig från Text100 har skrivit ned några tankar om de diskussioner som uppstod. Min första reaktion efteråt var dock hur dålig syn på PR-kommunikation unga entreprenörer (även om de fortfarande är studenter…) har. För mig är PR ett startups bästa vän, för de var PR elaka storföretag som försöker förvränga våra huvuden.

Facebook Lexicon lanserades i veckan. Fungerar nästan bättre än Google Trends, tycker jag. Rätt coolt även om sökdatat är lite snålt. Vi har väl en förmåga att skriva rätt privat på Facebook, vilket drar ned värdet i innehållet.

Facebook drar sig också mot att bli en lifestream-tjänst än mer. Helt rätt, tycker jag.

Get Satisfaction håller på att bli det jag saknat. En extern tjänst som går att använda internet, externt och i sitt eget system. Deras API rockar!

Alexa har nytt rankingsystem. Stardoll, Techcrunch mfl har åkt rutschkana i listan.

AOL köper Sphere.com för $25 miljoner. This is quite interesting…

Mattias Östmar funderar över hur sociala social search-sökmotorerna egentligen är. En mycket bra frågeställning och intressant diskussion.

Twitlinks är Techmeme fast för Twitter. Suveränt! När kommer dito för Jaiku?

Annons

3 reaktioner till “Populär kulturexport, PR för startups och lite annat

 1. Som fd student som nu börjat jobba på en startup så har jag verkligen fått aha-upplevelser på många områden. I skolbänken på KTH hade jag nog en rätt naiv bild över hur många saker fungerar.

  – Exempelvis marknadsföring,

  – Hur jag alltid tänkte för mkt i termer av ”bra idéer” och att man en dag skulle komma på en idé som skulle ta över världen…. när det är genomförandet som är grejen.

  – Vikten av nätverk.

  – Hur många tänker ”Först ska jag jobba några år för att lära mig hur saker fungerar, och sen hoppa av och starta eget”. Fine… motsäger egentligen inte det ovan, men om man vet vad man vill göra är det bara att göra det. Man kommer gå på nitar och läroresor ändå.

  Skulle inte vilja ha min utbildning och 5 år i skolan ogjorde men kanske tagit ännu fler möjligheter att exponera mig själv mot verkligheten tidigare. Sen måste man ha i åtanke att folk mognar olika snabbt. Vissa saker hade jag inte förstått tidigare tror jag, även om någon sagt det till mig.

 2. Vi får inte glömma Papoosh! Den entusiastiske mannen som ska fylla landets sjukvårdsinrättningar med skoskyddspåtagningsmaskiner. DET är en entrepenör det :).

 3. Ja herregud! En bra kille som gör en bra grej. Han trodde verkligen på idén, kunde pitcha den till ett par killar som inte ens var i målgruppen. Entreprenör ut i fingerspetsarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s