Browserknappen kan vara en affär i sig

A VC skriver om startups som byggt sina tjänster kring en browserknapp eller toolbar för webbläsaren. De två i mina ögon viktigaste sådana är bokmärkestjänsten Del.icio.us och komtillenrandomsajt-Stumbleupon. Två tjänster som blivit oerhört populära och likaså uppköpta: Del.icio.us av Yahoo och Stumbleupon av Ebay.

Så varför är detta så intressant då? Jo det är kanske inte är så dumt att startups satsar allt sitt krut på Facebook-applikationer osv. Startups har, faktiskt, byggt riktigt bra affärer genom att endast erbjuda browserapplikationer vilket visar att det absolut är möjligt att leva på någon annans plattform.

Och till alla som bygger webbtjänster: ibland räcker det med en browserknapp för att det ska gå från segt till succé 😉

Annons

2 reaktioner till “Browserknappen kan vara en affär i sig

  1. Hey

    Funderade tidigare en del kring det där med browsertoolbars. En sak att notera om browserknappar/toolbars, är att även fast det är intressant så är vi inte riktigt där än i Sverige. Inte många mainstream-svenskar vågar sig på sådant än, mycket pga attityden kring potentiella virus osv.

    Poyan

  2. Jag stör mig på att många toolbars ”sticker ut” så mycket. Det irriterar mig och får mig att inte vilja installera browserknappar. Jag vill ha ett rent och snyggt gränssnitt och inte någon jäkla karnevalsstämning där uppe på mina menyrader!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s