Fildelarna bygger framtidens it-samhälle. Med eller utan kommunernas fibernät.

Jag läser på Dagens Nyheter nu ikväll att Sveriges fibernät är det modernaste i världen. Enligt Svenska Stadsnätsföreningen. Jag kan mycket väl tänka mig att det är så, att Sveriges fibernät i städerna är det bästa i världen. Men det är ju synd att man ska vara skeptisk till en studie som Stadsnätsföreningen har gjort. Hade det varit ett företag som gjort undersökningen skulle jag inte ens funderat över relevansen. Bara för att det är kommunerna det gäller så blir man skeptisk.

Vart ligger logiken där?

Kommunerna har ingen kunskap i it-frågor. Speciellt inte i it-infrastruktur. De hänger inte med över huvud taget och även om de ligger bakom mångas bredband så är det ändå genom företag, och genom privata intressen, som utvecklingen förs framåt. De sölar i princip alltid ner utvecklingen genom att vara naiva och inte våga. Jonas Birgersson såg tidigt potentialen men gjorde kommunerna det?

Nej precis.

Innovativa och kreativa företag har byggt vårat informationssamhälle hittils. Så varför inte fortsätta med det? Sedan kan man fortsätta och fundera. Betänk att det är fildelarna som bygger framtidens internet. Vad kommer de att förändra mot dagens it-samhälle?

Annons

2 reaktioner till “Fildelarna bygger framtidens it-samhälle. Med eller utan kommunernas fibernät.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s