Google News har SweClockers som källa

När Google News Sverige lanserades verkade det som om de endast använde sig av de största nyhetssajterna. Expressen, Aftonbladet, TV4, Svt, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter dominerade totalt. Det gör de nu också men några andra och kanske lite mer intressanta källor har också lagts till.

Sweclockers, som är en populär sajt med ett väldigt aktivt forum om hårdvara (speciellt överklockning av sådan) och teknik-relaterade saker, hade t.ex. med en nyhet på Google News förstasida idag. Att ha Sweclockers som källa är bara det lite speciellt eftersom det egentligen inte är någon särskilt känd sajt för tekniknyheter (även om sajten har många besökare och läsare). Det som dock var lite speciellt var det att de valde att visa Sweclockers artikel om att Glocalnet köper upp Spray Telekom istället för att använda sig av lite mer kända nyhetssajter som IDG.se eller Nyteknik.se.

Fler exempel finns. När de börjar att ha Svenska Fans som källa till sportnyheterna, ja då skulle jag bli riktigt imponerad.

Annons

2 reaktioner till “Google News har SweClockers som källa

  1. Jag måste faktiskt påstå att jag litar betydligt mer på Sweclockers än IDG. IDG har tyvärr börjat kännas väldigt tabloidpress på sistonde, speciellt viss rubriksättning.

  2. Jag håller med om att sweclockers är en bra källa, men enligt mig brukar de i 3 av 5 fall ta alla sina nyheter från Nordic Hardware som är en riktigt het sajt för hårdvara. eftersom jag besöker båda sajterna ca 5 gånger om dan så har jag märk detta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s