Katastrofala Yahoo omorganiserar med förhoppningar

Yahoo har de senaste åren hamnat rejält bakom flötet medan Google och nya stora sajter som Myspace och Youtube fått största uppmärksamheten samt bättre lönsamhet. Googles aktier ökade förra året med mer än 15% medan Yahoos aktier sjönk med 30%, vilket är en ganska bra siffra på vad som de facto har hänt.

Nu ska det bli ändring på det. Genom omorganisering, sparkande av dyra chefer, lansering av Panama och effektivisering ska företaget bli lönsamt igen.

Först och främst ska de omorganisera alla sina olika produktgrupper och få ihop dem i en ny ”audiences division”. I den processen måste Terry Semel försöka förvandla företagets produkter, som för tillfället är dåligt positionerade på marknaden, till en rad internetupplevelser som är kapabla att tävla mot MySpace och YouTube.

Den andra utmaningen blir att göra klart det ofärdiga arbetet kring projekt Panama, som är en genomgång av Yahoo:s reklamsystem som var menat att göra företaget mer i jämvikt med Google men som dragit ut katastrofalt mycket på tiden.

Till sist måste de utöka Yahoo:s reklamplattform så att den spänner mer brett över Internet. De behöver skapa sig en bredare bas av utgivare som breddar reklamdistributionen.

Yahoo är ett klassiskt företag på internet och en riktigt jätte, som dock inte hängt med när nya och innovativa företag som Google rykt ifrån. Men de har möjligheten att vända på den trenden, tror jag. Bara de satsar på rätt saker.

Realtid.se 

Annons

En reaktion till “Katastrofala Yahoo omorganiserar med förhoppningar

  1. Jo jo. Google var väl innovativa en gång men numera köper de in nytänkande och knappast för några små summor heller.

    Deras egna nya produkter har ju undantaget Gmail inte gjort annat än kostat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s