Om Twitter och Jaiku

Twitter och Jaiku har på kort tid blivit väldigt populära. Vad det är? Community/blogg där man skriver i en mening vad man gör precis just nu. Som ett kort dagboksinlägg.

Idén är väldigt smart, tjänsterna smidiga och de som använder dem gillar dem. Likaså jag. Man kan uppdatera sin ”Jaiku” eller ”Twitter” med mobilen, direkt via hemsidan eller via en instant messenger -klient (endast Twitter).

Jaiku finns i mobilversion (så man inte bara kan sms:a in meddelanden, utan faktiskt läsa andras meddelanden och ha hela communityn i mobilen) endast till Nokia-telefoner (självklart, de är ju från Finland) men en Java-version är på väg.

Twitter däremot har inte funnits till någon telefon i mobilversion förrän nu. Pronet Advertising skriver intressant om det, och visar även en bild på hur det ser ut.

Twitters nya mobilversion: 

Twitter

Vilken tjänst är bäst då? Twitter eller Jaiku? Båda har sina fördelar. Twitters möjlighet att uppdatera med en IM-tjänst är väldigt smidigt och bra. Det saknar jag mycket på Jaiku. Jaiku däremot har lite roligare communitytjänster som inte Twitter har.

Måste väl ändå slå ett slag för Jaiku bara för att det är finskt. Kul att vi Nordbor kan skapa innovativa och bra webb 2.0 – tjänster vi också.

Vill du bli en del av mitt liv? Kolla då in min Twitter och min Jaiku!

Bild på min Jaiku och Twitter: 

Jaiku

Twitter

Annons

3 reaktioner till “Om Twitter och Jaiku

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s