Mobbning hittar alltid nya arenor

DN skriver intressant om det Playahead och Lunarstorm gör för att bekämpa mobbning, trakasserier och för att vara en hjälpande hand i tider då fälthjälpare inte längre endast har gatorna som arena. Och visst jobbar de på bra.

Mobbning, trakasserier och annan skit (rent ut sagt) kommer alltid att finnas. Det finns alltid nya kanaler att mobbas via, där ingen annan ser eller hör. Problemet med internet är att det är alldeles för lätt att slänga iväg en dryg kommentar. Visst, på communitys som Lunarstorm och Playahead kan man inte säga vad som helst i gästböckerna. Men är det verkligen där den riktiga mobbningen och olagligheterna finns?

Nej… Informationssamhället skapar ständigt nya möjligheter. IM (Instant Messaging) som MSN Messenger (främst) och Skype är utan tvekan huvudarenan för riktigt grov mobbning i dagens läge. Samtidigt som communitys som bilddagboken och ungdomarnas egna bloggar står för den publika delen av mobbningen.

Jag måste hylla dem för att de försöker. Mobbarna och idioterna ska inte få komma undan för lätt. Samtidigt som man aldrig ska döma någon för tidigt. I text, på internet, är det väldigt lätt att bli missuppfattad.

Annons

En reaktion till “Mobbning hittar alltid nya arenor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s