Bilddagboken stats

Joakim Grönvall, från Bilddagboken.se , en kanske inte så unik idé som startades av två killar i en källare i Uppsala.
– Efter ett år hade vi 20-30 användare. Varav 10 vi inte kände. Det var stort.
Idag är det andra siffror som gäller (från nätet)
44489746 bilder
235850 bilddagböcker
2486 uppdaterade dagböcker idag
15755 nya bilder idag
23918 album

Bilddagboken har, tillsammans med bloggfenomenet (främst blogg.se), blivit ungas nya community. Mycket roligare att titta på bilder som sina kompisar tagit på fester, läsa vad kompisarna skriver på sin blogg och skapa sin egen community. Rätt imponerande statistik i alla fall.

(Via)

Annons

3 reaktioner till “Bilddagboken stats

 1. Sydn bara att blogg.se samt bilddagboken är så fruktansvärt dåliga i jämförelse med originalen blogger och flickr.

  De har, enligt mig, misslyckats på flera punkter, speciellt bilddagboken. Ruskigt dåligt gränssnitt och ingen öppen data (vilket är en enorm anledning till att bilddagboken är så bra).

  På senare tid har flera av mina kompisar som använder bilddagboken migrerat till flickr samt facebook istället. Om bilddagboken ska överleva krävs det att de tar krafttag med sitt användargränssnitt.

 2. Precis vad jag sagt och skrivit tidigare! Men tyvärr har bilddagboken och blogg.se alldeles för stor spridning bland ungdomar. Alla mina vänner använder bilddagboken och blogg.se, lite som en motreaktion mot att använda Lunarstorm.

  Och så får jag kommentarer om Flickr och blogger: ”ÖÖh vad är det där för konstigt?”. Jag: ”O herre gud, det är bilddagboken och blogg.se fast typ 100 gånger bättre. Dessutom var de först och de är störst.”.

 3. Bilddagboken vinner på sitt ”momentum”. Jag vet inte hur stor del kvalité egentligen spelar in när det gäller communitys. Man hänger helt enkelt där ens kompisar är. Själv driver jag ett litetl fotocommunity – http://www.meli.se , men det är mest för mina egna och mina kompisars bilder.

  Däremot undrar jag hur lång tid det kommer ta innan Facebook börjar komma ner i bdb’s och playaheads segment =/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s