Yahoo Green, Yahoo försöker hjälpa till i klimathotet-frågan

Yahoo Inc. aims to wield its power as the biggest U.S. Internet media company to encourage millions of consumers to take basic steps to help the environment as part of its corporate push to confront global warming. The Sunnyvale, California-based company is on Monday introducing Yahoo Green, an online education program (http://green.yahoo.com/) that will offer users the latest environmental news, consumer tips and ways to be personally and socially active in combating climate change.

 Yahoo Green är ett väldigt bra initiativ för att förhindra problemen som kommer med klimathotet. Som de själva säger, kommer deras främsta roll att bli att uppmärksamma många miljoner människor om klimatproblemen. Visst kan Yahoo skaffa ett miljövänligt kontor och dricka kaffe som är kravmärkt. Deras största potential är dock marknadsföring och uppmärksamhet:

”What is the biggest way for us to have an impact? The biggest way by far is to get this message out to half a billion people,” Yahoo Co-Founder David Filo said in an interview.

Intressant och bra satsning av Yahoo.

Via Reuters

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s