Youtube i lokala versioner

Som fler än jag väntat mig presenterades idag lokala versioner av Youtube på en rad olika marknader. Dock ej den svenska, som de återigen lämnat och satsar istället på länder där engelska språket inte är en riktigt lika självklar del som här i Sverige – eller där modersmålet är engelska (uk, irland). Lika mycket ser de nog större marknad i dessa länder, Youtube är redan ledande i Sverige. Bubblare har försökt men kommer inte lyckas klå Youtube här i Sverige.

Brasilien, Frankrike, Irland, Italien, Japan, Nederländerna, Polen, Spanien och Storbritannien får idag sina lokala Youtube. Rätt bra marknader de ger sig in på, Frankrike, Italien, Spanien och Brasilien är (tro det eller ej) framtidsländer trots deras rätt bra it-struktur.

Youtube official blog
Idg.se

Annons

2 reaktioner till “Youtube i lokala versioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s