Melodifestivalens hetaste trend: bloggar

Melodifestivalen drar igång på lördag med en deltävling i Jönköping. Hur det går där och kommentarer till det får ni läsa på min kulturblogg men det finns några intressanta aspekter även inom den här bloggens ramar när det gäller Melodifestivalen i år. För så här i förhand verkar ju blogg vara den hetaste trenden i Melodifestivalsammanhang..

Tidigare i veckan gick Aftonbladet ut med att alla artister i årets festival kommer blogga på Aftonbladet.se. Lite förvånande att artisterna lät Aftonbladet få den möjligheten, då Expressen är en mångårig sponsor för festivalen. Några bloggar hittar man dock på Expressens sajt, Anna Book bland annat (hinner hon verkligen med att sjunga nu då? Två bloggar – officiella sådana – och dessuomt allt runtomkring tävlingen. Kan inte vara lätt!).

Idag såg jag dessutom att även officiella Melodifestivalen-sajten fått en egen blogg, i likhet med program som hos Jihde mfl. Denna gång är den dock integrerad med Svt:s vanliga design och inte i blogspot á la Jihde, vilket jag tycker tyder på en större seriositet. Bloggare är Per Sinding Larsen. En trevlig blogg och ett bra initiativ tycker jag!

Blogg är hetaste trenden på Melodifestivalen i år (så här i förhand). Vem hade trott det?

Men visst känns Melodifestivalen hetare i år än på länge? Egentligen har jag inte hört speciellt mycket om den men bara det faktum att Magnus Uggla ska vara med igen gör det hela till en intressant tillställning. Anna Book hör också till dem som kommer göra den här festivalen minnesvärd. Har stora förväntningar på de två. Mest förväntningar har jag dock på Christian Luuk, som kommer vara programledare i år. Kanske blir hans nytändning. Jag räknar inte med att han kommer vara i klass med Mark Levengood – honom slår ingen när det gäller att leda melodifestivalen. Men det kan ju inte bli värre än med Lena Philipsson förra året (hur kunde de ens komma på tanken att sätta henne som programledare??), så Luuk har ju helt klart chansen att skapa succé!

Update:
DN har också en Schlagerblogg…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s