Nya Lunarsatsningen Rookie.nu verkar vara… bloggn00bs?

Lunarstorm och Rockparty slog idag upp portarna för deras senaste satsning, Rookie.nu. En musikarena för okända band, inte helt olik AllEars om ni frågar mig. Skillnaden är väl den att Rookie riktar sig till rock- och popband och inte Idol-wannabees i samma utsträckning som AllEars. Ärligt talat tror jag mer på, och gillar mer, Rookie.nu än AllEars.
I alla fall. Jag och många bloggare med mig undrar varför så många seriösa medier och sajter väljer att använda sig av Blogger för sin blogg. Blogger som i blogspot-adress alltså, få verkar ha förstått att det går att ha en Blogger-blogg under eget domännamn. Senaste exemplet är (självklart) Rookie.nu (http://rookienu.blogspot.com/). Hur svårt kan det egentligen vara att lägga bloggen under eget domännamn?

Jag har fått en del förfrågningar om hjälp att sätta upp en blogg i olika sammanhang. Vissa seriösare än andra. Min tanke är då direkt ett modifierat WordPress-tema som passar ihop med övriga sajten. Även om det ibland kan vara svårt att bygga ihop en blogg med den ursprungliga designen på sidan så är det inte jättesvårt direkt att fixa samma färgtema, logo m.m. Och även om ni inte väljer WordPress – välj ett någorlunda professionellt verktyg, sett utåt. Blogger kan också fungera, det är ett väldigt smidigt verktyg för nybörjare. Men då under eget domännamn.

Varför duger då inte en blogspot-blogg? Tja, förutom att 90% av alla spambloggar ligger på blogger så ser det betydligt mer professionellt ut. Som en naturlig del av sajten. Dessutom finns tusentals tekniska fördelar med just WordPress.

Det är skoj att media, företag och andra förstått styrkan i att ha en blogg. Tänk dock på att det kan vara den billigaste marknadsföringskanalen ni kan få – om ni tar vara på den. Jag vet att det krävs kunskap, det tog ett tag innan jag kunde allting också (vilket inte alla självklart har tid till) men bättre att göra det ordentligt från början. Bättre pr/marknadsföring är svårt att få på internet idag.

Ursäkta mina dåliga rubriker senaste tiden. Har blivit sådär ungdomligt omogen igen.

Annons

8 reaktioner till “Nya Lunarsatsningen Rookie.nu verkar vara… bloggn00bs?

 1. Anton visst kan man använda Blogger som proffs. Media Culpa är nog fortfarande blogger. http://www.kullin.net/ , men precis som du säger bör man nog kanske använda sig av blogspot som proffesionell…och framför allt inte default mallar…

 2. Kullin har ju byggt om hela sin sajt… Och det som jag tycker är den viktigaste saken: han har det under eget domännamn.

  Jomenvisst går det bra att använda det professionellt, det jag irriterar mig på är att det går någon slags trend bland företagsbloggar att använda Blogger.

 3. Hej!

  I det här fallet handlade det om en sån enkel sak att det i framtiden ska ligga en fast blogg inom rookie.nu men vid betastadiet hade vi inte hunnit klart med den tekniska lösningen och eftersom jag själv använder blogger när jag bloggar privat kändes det enklast då det är jag som bloggar för rookie.nu.

  Mvh

  Carolina

  redaktör rookie.nu

 4. Gött! Kul att höra. Gillar rookie.nu, ska rekommendera det till mina kompisars band…

  🙂

  Menade självklart inget illa, men har sett alldeles för många exempel på halvoseriösa blogspot-bloggar från företags- och medievärlden senaste tiden.

 5. En gång i tiden blev jag uppbjuden på finbesök hos lunarstorms hufvudkontor, vår affär slutade då med orden ”vi vill inte branda oss utanför vårt eget varumärke”. Detta gällde då videolösningar och det kanske var ett svepskäl, men rätt lustigt att de mindre än 6 månader efteråt har gjort två stora utsvängningar i just att branda sig utanför sitt eget varumärke.

  Roligast med hela mötet var i och för sig när de frågar vad jag tycker om lunarstorm (med underförstått: vi vet att alla hatar oss, så snälla säg att du gillar oss) och följdfrågan: har du något konto på lunarstorm? Jag utelämnar svaret som en tankenöt för bajsbruns läsare.

  … men det är ju alltid trevligt att besöka hufvudstaden. Även om det är massa stockholmare där 😉

 6. Hej Anton, vill passa på att gratulera till andraplatsen i Google SM, lite sent, men ändå så här lite mer direkt. Angående ditt ämne för dagen…mjo du har kanske rätt. Jag tror att jag förstår exakt vad du menar. Vi har tänkt tanken att vi lägga e-handelsskolans blogg hos e-handelsskolan. Snart. Men tycker ändå att det handlar väl som vanligt mer om innehåll, aktivitet och marknadsföring.

  Ok, ville nästan mest bara säja hej! 🙂

  Ha det fint, det regnar i Linköping i dag,
  //Karin

 7. Ja det regnar riktigt mycket i Linköping idag… Sitter du också i Linköping?

  Haha Hjalmar. Alltid lika skoj i hufvudstaden.. Bra krogar där, har jag hört, o gott kött har de ju också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s