Ännu starkare kopplingar redan 2005

Stefan Waldeck på Overture gjorde mig uppmärksam på att kopplingar mellan sökningar och offline-kanaler var än större redan 2005, enligt en undersökning de genomförde då. Undersökningen gjordes dessutom i Sverige.

Hela 76 procent av svenska befolkningen som ser tv-reklam som de vill veta mer om, söker på Internet efter mer information. Motsvarande siffror för reklam i tidningar är 72 procent och för radioreklam är 41 procent.
Samma undersökning visar också att 85 procent av dem som söker information på Internet oftast använder sig av en sökmotor.
(…)
– Undersökningen visar att traditionell reklam måste kombineras med sponsrade sökträffar, som syns överst i sökmotorerna, för att kampanjerna ska ge effekt, säger Stefan Waldeck, nordisk marknadschef för Overture.

Läs gärna mitt tidigare inlägg om att offline-kanaler påverkar vår internetverksamhet i allra högsta grad.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s