Flygbranschen äntligen i webb 2.0 kostym?

Jag har tidigare skrivit ett par gånger om den suveräna resebloggen Travelaid. Igår uppmärksammade de mig om en sajt vid namn Farecast har öppnats publikt i betaversion. Sidan är väldigt unik då den på ett lättsamt och webb 2.0 – liknande sätt visar när det är billigast att köpa en flygresa till olika destinationer.

Istället för att som i dagens läge på de allra flesta flygbolags / resebyråers / researrangörers hemsida, behöva sitta och leta på datum efter datum och dag efter dag för att hitta de billigaste datumen visar Farecast på ett väldigt enkelt vis när man ska köpa biljetterna.

Än så länge går det bara att söka på amerikanska inrikesresor men fler möjligheter utlovas- även internationella. Farecast är en sajt för framtiden. Att köpa flygbiljetter på internet är idag inte så enkelt som det borde vara. Lite tur och man kan hitta billiga resor men då krävs erfarenhet, tur och tålamod.

En bransch där internet helt har tagit över men där tjänsterna inte är byggda på det bästa sättet, ur konsumenternas synvinkel.

Tilläggas ska också att Luftgrop har en liknande tjänst men där finns inte alls mycket webb 2.0 eller användarvänligheten.

Annons

2 reaktioner till “Flygbranschen äntligen i webb 2.0 kostym?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s