Offline-kanaler influerar våra sökningar mer än många tror

iProspect har gjort en intressant undersökning om folks sökvanor som visar på tydliga kopplingar mellan offline-kanaler och online-kanaler.

37% av alla sökningar är inspirerade/influerade av TV
30% av tryckt reklam
36% mun-till-mun

The study found that offline channels prompt two-thirds of online search. 37% said a television ad encouraged them to conduct a search, 36% said word-of-mouth initiated a search, 30% said a print ad, 20% said a physical store’s location and 17% said a radio ad.

Precis som jag skrev i förra veckan, offline och online börjar vävas ihop allt mer. Båda kanalerna måste utnyttjas tillsammans för bäst effekt.

Läs mer:
BusinessWeek blogspotting
Search Engine Land
iProspects hela studie

Annons

6 reaktioner till “Offline-kanaler influerar våra sökningar mer än många tror

  1. För det första står det att offline-kanaler upptar två tredjedelar av online search, vilket borde leda till att dina procentsatser varit mindre om du skriver ”alla sökningar”. För det andra står det att 37% sa att tv etc inspirerat dem. Det betyder ju inte att 37% av _sökningarna_ är inspirerade av tv. För det tredje blir summan av procentsatserna 103% vilket är konstigt eftersom delmängderna är skilda från varandra.

  2. Klas, för det första måste du måste ju komma ihåg att Anton jobbar på Twingly…

    Aj. Jag ska vara snäll Anton. Slåss inte!

    För det andra (för om man har skrivit för det första så måste man också skriva för det andra) så ska vi också komma ihåg att verkliga livet påverkar sökbeteende:
    http://www.google.com/trends?q=hurricane&ctab=0&hl=en
    http://www.google.com/trends/hottrends?q=hurricane+dean&date=2007-8-20&sa=N

    Frågan är om det verkliga livet är on- eller off-line och i så fall i vilken grad. Är Dean online eller offline?

  3. Klas, jag tog siffrorna direkt från mina källor. Jag såg också att de var fel men jag var inte sugen på att läsa en lång rapport för att hitta varför ;).

    Din frågeställning är i högsta grad relevant Nikke, ”vanliga livet” är online-livet i dagens bemärkelse. Inte minst för ungdomar, som använder IM-tjänster och Facebook mer än telefoni/verkliga sociala möten. Rent tidsräknat, alltså.

    Det intressanta är dock ur PR/Marknadsföringssynpunkt. Hur man kan utnyttja en mediekanal (exempelvis tv) för att även nå ut till en internetpublik, vilket studien visar på är viktigt.

  4. Det intressanta är dock ur PR/Marknadsföringssynpunkt. Hur man kan utnyttja en mediekanal (exempelvis tv) för att även nå ut till en internetpublik, vilket studien visar på är viktigt.

    Spot on!
    Ur mitt perspektiv gäller det att ett företag ska ligga i fas med sin online-närvaro, och aldrig säga eller göra något utan att detta reflekteras i företagets digitala kommunikation.
    Jag kan t.ex. fortfarande inte begripa att inte Coca Cola company har lyckats med att placera någon av sina sajter i topp på sökordet Zero.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s