En hel radda nyheter om Blocket, startups och riskkapital

Blocket visar vart skåpet ska stå”… ja det får man då säga. Jag tror det är svårt att kopiera Blocket till en annan marknad men nog funkar det i Sverige. Blocket omsätter mycket pengar och gör en otrolig vinst.

Det är kul att Twingly ger trafik till bloggare. I Norge älskar dem det.

”Find your startups ‘moment'” är en intressant tanke/artikel av den numer icke-bloggande Jason Calacanis. Det är pikarna av eufori som gör att vi lever och de kan dyka upp på alla möjliga sätt. Men de är väldigt viktiga för nya företag.

Och så lite nyheter om svenska startups…

Spotify ska öppna säljkontor i Frankrike, Tyskland och Storbritannien. Och det innan lansering!

SoundCloud hyllas av känd blogg. Och deras widgets, facebook-app och de flesta andra nyheterna på senaste tiden är riktigt grymma.

Webb-tv-annons-kungarna på Videoplaza har inte bara köpt loss domänen Videoplaza.com efter mycket strul, de har dessutom fått in riskkapital. Videoplaza ska bli intressant att följa framöver… Investerare var Creandum tillsammans med bland annat Henrik Torstensson.

Det hypade svenska mobil/webb-videostreaming-företaget Bambuser har också fått in riskkapital. Hur mycket är okänt men det ska hållas en videopresskonferens idag torsdag så vi får se om någon siffra dyker upp. Investerare var norska Kistefos.

Och btw, Knol har lanserats publikt av Google. Känner dock ingen ”Wow!”-känsla.

Annons

4 reaktioner till “En hel radda nyheter om Blocket, startups och riskkapital

  1. Blocket har ju faktiskt lanserats i en rad med olika länder. Och går enligt rapporter väldigt bra (kolla årsrapporten).
    Enligt den så omsatte Schibsted Classified Media 198 miljoner euro. med 19 miljoner euro i vinst. Även om Blocket ingår i den delen (är inte säker på det) blir den en del pengar över för de andra länderna…

  2. Såg en reklambil med smartly.se. Jag loggade in där och hittade en sajt som är minst lika bra som blocket. På Smartly kunde jag lägga in en annons som inte kostade mig något. Kom upp på direkten. På smartly kan tydligen alla annonsera gratis. Med tanke på blockets priser så önskar jag smartly.se all lycka. Hoppas dom sopar mattan med blocket. Heja Smartly!!!!

  3. ”Fått riskkapital” är det verkligen rätt benämning? Har man inte i samma stund sålt/givit bort en del av sitt bolag, själen och alla framtida vinster?

    Riskkapital är inte en allmosa och tyvärr är det en väg för många bolag ger sig in på som inte skulle behöva det. Det finns många andra sätt att finansiera ett startup än genom riskkapital. Men visst, vissa bolag kräver stor extern finansiering för att kunna växa i i snabb takt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s